Het plafond van Eise Eisinga geeft al sinds de 18e eeuw nawkeurig de stand van de planeten in ons zonnestelsel wwer.

Eise Eisinga Planetarium

Ga op bezoek bij het oudste werkende planetarium ter wereld. Hier zweven de planeten al eeuwen door de woonkamer, nog altijd precies op tijd!

Naast de fraaie collectie van astronomische instrumenten zijn er ook exposities te bewonderen over ons zonnestelsel en het heelal.

Locatie: Eise Eisingastraat 3 in Franeker
Afstand: 19 km (20 minuten rijden)
Website: planetarium-friesland.nl

Vanaf de wadendijk hebt u een schitterend uitzicht over het Wad. Bij helder weer ziet u in de verte zelfs de eilanden liggen.

Er op uit!

Vakantiehuis ievers ligt in het hart van Friesland. In welke windrichting u onze prachtige provincie ook wilt verkennen, vanuit ons kerkje bent u er zo. De Friese meren, de wadden, de Friese Wouden of het IJsselmeer: u kunt kiezen.

Friesland is een eigenzinnige provincie met een eigen taal, sporten en gebruiken. Wie naar het Oosterwierumer vakantiekerkje ievers komt kan er volop van genieten.

De omgeving van ievers leent zich uitstekend voor een wandeling of een fietstocht. In het kerkje vindt u toeristische informatie, waaronder routeboekjes die u langs de mooiste plekken in de omgeving leiden. Bezoek bijvoorbeeld de Waterpoort van Sneek en de mummies van Wieuwerd.

Op de fietsen van de Kraak fietst u zo naar Franeker, of juist eindeloos door Friesland.

Fietsen inclusief

Wanneer u de Kraak huurt, kunt u kosteloos gebruik maken van 13 degelijke fietsen. Daarmee fietst u in een paar minuten naar de Waddendijk of de uitgestrekte velden rond Oosterbierum. Ook Franeker en Harlingen zijn prima te doen.

Fanatieke fietsers kunnen Friesland op de bonnefooi verkennen, of één van de routes volgen die in de kerk voor u klaarliggen.

Onze aanrader? Fiets langs de dijk naar het noordoosten tot het buurtschap Zwarte Haan. Hier kunt u in het buitendijkse kweldergebied een prachtige wandeling maken, omringd door natuurschoon en kuddes paarden en runderen. Restaurant Zwarte Haan leent zich uitstekend voor een kop koffie of een uitgebreide maaltijd.

Even gezellig shoppen!

Winkelen

Wie gezellig wil gaan winkelen kan in verschillende Friese plaatsen terecht. Daarbij prijken Leeuwarden, Sneek en Joure bovenaan het lijstje.
Wie wat verder wil reizen kan ook een uitstapje maken naar Groningen, Alkmaar of Amsterdam.

Bij Ouwe Seun hebt u de keuze uit een keur aan bootjes, naar wens ingericht met zitzakken, kussens, stoelen en parasols.

Bootje varen met Ouwe Seun

Als je een beetje VOC mentaliteit bezit en er even lekker op uit wilt in Harlingen en het echte Fryslan zonder te klunen dan is een avontuurlijke tocht in een blitse boot van de OUWE SEUN een prima idee.
De boten zijn gemakkelijk te besturen en zeer comfortabel.
Ze kunnen desgewenst uitgerust worden met kussens, luxe stoelen, zitzakken enz, het is tenslotte jullie feestje.

Locatie: Jacob Backerstraat 39 in Harlingen
Afstand: 40 km (30 minuten rijden)
Website: ouweseun.nl

SUP Skool Leeuwarden

Stand Up Paddling (SUP) is ontspannen bezig zijn in de buitenlucht, genieten op het water en bovenal een total body workout. SUP Skool Leeuwarden organiseert SUP clinics, events en biedt diverse SUP lessen en arrangementen aan in dé waterstad van Friesland. Wil je ook kennismaken met de snelst groeiende watersport van dit moment? Meld je dan aan voor één van de SUP lessen of andere SUP activiteiten bij het Stadsstrand Leeuwarden.
Suppen is voor jong én oud!

Locatie: Leeuwarden
Afstand: 18 km (20 minuten rijden)
Website: supskoolleeuwarden.nl

Wanneer het water laag genoeg staat, kun je over het wad lopen. Tot Ameland aan toe!

Wadlopen naar Ameland

Onder begeleiding van een gids ga je de uitdaging aan: als nietig mens onder de hoge hemel over de bodem van de Waddenzee lopen. Dat is soms even doorzetten, als je een dieper geultje moet meepikken...

Je onderdompelen in de wondere wereld van de wadden is een fantastische ervaring. Onder je voeten borrelt het van het leven, boven je hoofd hoor je de vogels roepen en de vergezichten zijn geweldig. Maar één ding is zeker: aan een natte broek ontkomt u niet.

Locatie: Hoofdstraat 76 in Pieterburen
Afstand: 90 km (90 minuten rijden)
Website: wadlopen.com

Langs de Noordzee vindt u geen dijk, maar een door de wind gevormd duingebied van soms wel kilometers breed.

Dagje Vlieland of Terschelling

Harlingen is op zichzelf beslist al een bezoek waard. Maar vanuit dit prachtige havenstadje bent u ook in ongeveer 1,5 uur op Vlieland en naar keuze binnen 1 of 2 uur op Terschelling.

Vlieland heeft een uitgesproken rustig karakter. Terschelling wordt gekenmerkt door meerdere dorpjes en een groot Noordzeestrand met fijn wit zand. Lekker uitwaaien dus, een strandwandeling maken of genieten van de rust en de natuur.

Locatie: Waddenpromenade 5 in Harlingen
Afstand: 40 km (30 minuten rijden)
Website: rederij-doeksen.nl

Vanaf het water beleeft u de uitgetrekte weilanden en historische bruggetjes vanuit een heel ander perspectief.

Nauta's botenverhuur

Houdt u van lekker luieren en de natuur?
Gelegen tussen Leeuwarden en Harlingen, op een steenworp afstand van Franeker, hebben wij alle ingrediënten in huis om een ongedwongen, rustige dag op de binnenwateren van het Friese platteland mee te maken; zo'n dag waar u met een glimlach op uw gezicht aan zult terugdenken.  

Locatie: Hitzum
Afstand: 13 km (16 minuten rijden)
Website: nautabotenverhuur.nl

Township Escape

Op een steenworp afstand van ievers is Township Escape te vinden. Deze escape room staat aan de Eker, maar starten doe je in dorpshuis de Tysker aan de Skuorrehôfwei 2. Lukt het jullie groepje (2-6 personen; kinderen vanaf 14 jaar) om samen onder tijdsdruk de puzzels op te lossen en te ontsnappen?

Locatie: Skuorrehôfwei 2A, Easterwierrum
Afstand: 150 meter
Website: townshipescape.nl

In een Kazemat ervaart u het leven van een Nederlandse soldaat in 1940.

Kazemattenmuseum Kornwerderzand

Op de Afsluitdijk, een paar kilometer uit de Friese kust, ligt het Kazemattenmuseum. Het houdt de herinnering levend aan de slag om de Afsluitdijk, in 1940 de enige plek in Europa waar de Blitzkrieg tot staan werd gebracht.

Neem een kijkje in de bunkers van waaruit de Duitse bezetter destijds werd tegengehouden en ontdek via de verhalen en presentaties hoe 225 Nederlandse soldaten stand konden houden tegenover 15.000 Duitse.

Locatie: Afsluitdijk 5 in Kornwerderzand.
Afstand: 40 km (30 minuten rijden)
Website: kazemattenmuseum.nl

Jopie Huisman Museum

De Friese self made kunstenaar Jopie Huisman tekende wat hij om zich heen zag. Afgetrapte schoenen, oude stoelen en versleten hemden raakten hem vanwege de verhalen die ze in zich droegen.

Zijn werk is uniek door het feit dat hij zijn filosofie zo krachtig, en met zoveel gevoel en energie wist te illustreren. Iedereen herkent zijn beeldtaal. Ervaar het verhaal van deze kunstenaar zelf in beeld, woord en geluid.

Locatie: Noard 6 in Workum
Afstand: 35 km (30 minuten rijden)
Website: jopiehuismanmuseum.nl

In de Harlinger binnenstad zijn tal van restaurants, terrasjes en gezellige kroegjes.

Eten en drinken

In de keuken van De Kraak hebt u volop ruimte en keukengerei om een uitgebreid feestmaal te bereiden.

Wilt u liever buiten de deur eten? Ook dan zijn de opties talrijk. Zo rijdt u vanuit Oosterbierum in een klein kwartiertje naar Harlingen, en nog sneller naar Franeker - knusse steden met een keur aan restaurants.

Ook buiten de Friese elf steden, soms verstopt in dorpjes waarin u het wellicht niet verwacht, vindt u goede eetgelegenheden. Van een Hollandse pot in de sfeer van weleer tot de authentieke Indonesische keuken - eet smakelijk!

Pizzeria Pingjum

In het mooie, kleine Pingjum is deze pizzeria al jaren eer restaurant dat een bezoekje meer dan waard is.
In de kleine trattoria ‘Pizzeria Pingjum’ wordt met veel aandacht en liefde traditioneel Italiaans gekookt. Zij werken zoveel mogelijk met biologische producten uit de omgeving.

Op de site staat: 'Onze vis is wild, de schelpen van ’t Wad, de groente en zuivel zijn biologisch en vlees is van eigen slacht.
De pizza is zo Italiaans mogelijk, met dunne knapperige bodem, echte mozzarella en San Marzano tomaten.'

Locatie: Pingjum
Afstand: 20 km (21 minuten rijden)
Website: pizzeria-pingjum.nl

Het imposante pakhuis van Nooitgedagt nodigt uit om naar binnen te gaan.

Eetcafé Nooitgedagt Harlingen

Voor een lekkere lunch, een kopje koffie met een krantje, een borrel of een heerlijke maaltijd. Nooitgedagt is gevestigd in een van de mooiste panden van Harlingen. Het is van oorsprong een wijnpakhuis uit 1647. Zowel de Bourgondiër als de vegetariër kan hier een heerlijke maaltijd krijgen. Aan de kinderen is ook gedacht.

Locatie: Grote Bredeplaats 35
Afstand: 15 km (15 minuten rijden)
Website: eetcafenooitgedagt.nl

Restaurant Bergsma Easterein

In het schilderachtige dorpje Oosterend (in het Fries: Easterein) vindt u het sfeervolle en authentieke Restaurant Bergsma. Omgeven door schitterende natuurgebieden met uitgestrekte wandel- en fietspaden ligt deze locatie centraal van Sneek, Bolsward, Franeker en Leeuwarden. Rond 1511 was hier al een herberg gevestigd. Veel originele elementen zijn bewaard gebleven en kunt u terugvinden.

Locatie: Sibadawei 2, Easterein
Afstand: 10 km (12 minuten rijden)
Website: bergsmaeasterein.nl

De 2 Gemeenten

De 2 Gemeenten: De leukste en gezelligste plek om lekker te eten. Tafel reserveren ga naar www.de2gemeenten.nl
Zeer geschikt voor een borrel, lunch diner, event, bruiloft, feest, vergader- of cursusarrangement. Samen met ons team doen wij er alles aan om samen met u een fijne ochtend, middag, dag of avond te organiseren.

Op onderwatersafari of je energie kwijtraken in het bos: in Fryslân kan 't!

Voor kinderen

Kinderen vermaken zich dagen in de kerk en tuin. Wilt u er toch op uit? Dan boft u: vanuit het hart van Fryslân zijn talloze dagjes uit binnen handbereik: musea, dierenparken, natuur en zwembaden - wat u wilt.

Nieuw in Friesland? Dan raden we u het Fries Natuurmuseum, Kameleondorp en AquaZoo van harte aan.

Miniature People Leeuwarden

De binnenstad van Leeuwarden staat vol met miniaturen. Ze zijn achter gelaten door de Leeuwarder Michel Tilma. Het zijn er inmiddels al meer dan veertig. Op verschillende plaatsen in de stad kan je een folder kopen (voor maar 1 euro). Hierin staat een route langs verschillende scenes.

Locatie: Leeuwarden
Afstand: 16 km (23 minuten rijden)
Website: miniaturepeopleleeuwarden.nl

Met hun zwart omrande ogen zijn wasbeertjes zonder twijfel de schattigste dieren van het park.

AquaZoo Leeuwarden

Een leuk dagje uit naar een park vol natuur? Ga naar AquaZoo en bezoek de pinguïns, flamingo’s, zeehonden, stinkdieren, wasberen en nog veel méér bijzondere dieren. AquaZoo is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Locatie: Groene Ster 2, Leeuwarden
Afstand: 25 km (25 minuten rijden)
Website: aquazoofriesland.nl

Of u nu een landrot bent of een waterrat, iedereen voelt zich thuis op het kilometerlange, schone zandstrand.

Zandstrand Makkum

In de zomer is het steevast een gezellige drukte op de boulevard en het strand van Makkum. Met kinderen die zandkastelen bouwen of hun eerste baantjes spartelen in het veilige, kniediepe water, en vele surfers met hun vrolijk gekleurde zeilen. De Holle Poarte is op zo'n zomerse dag nét Saint Tropez - maar dan op z'n Hollands met dito prijzen...

In Makkum vindt u ook gezellige terrassen, (kite-)surfscholen, winkeltjes en een catamaranzeilschool.

Locatie: Langezand, Makkum
Afstand: 30 km (30 minuten rijden)

Bij een bezoek aan het museum kunt u het potvisskelet moilijk missen - het meet maarliefst 15 meter.

Natuurmuseum Fryslân

Altijd al eens een potvis van dichtbij willen zien, of een rondje Fryslân willen vliegen? In het museum vind je drie verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en planten, opdrachten, proefjes en spelletjes. Daarnaast zijn er ook wisselende tentoonstellingen te zien.

Locatie: Schoenmakersperk 2, Leeuwarden
Afstand: 25 km (25 minuten rijden)
Website: natuurmuseumfryslan.nl

Op de praam van boerenknecht Gerben vaart ook veldwachter Zwart graag mee.

Kameleondorp Terherne

Heb jij wel eens op laarzen gevist? Of een potje klinkhamer gespeeld? Dan is Kameleondorp Terherne iets voor jou. Het is dé plek voor de avontuurlijke Hielkes en Sietses onder ons. Touwslingeren, polsstokspringen over de sloot of op de kabelbaan!

Slecht weer? Dan is er het dorp Lenten, waar avontuur onder dak te vinden is.

Locatie: Buorren 43, Terherne
Afstand: 40 km (40 minuten rijden)
Website: kameleonterherne.nl

Een achtbaan in de vorm van een rups is leuk voor jong, maar stiekem ook voor oud.

Attractiepark Duinen Zathe

Bij de bossen van Appelscha ligt dit mooie, overzichtelijke park waar de kinderen zich prima kunnen vermaken op achtbanen, in botsbootjes of op glijbanen. Meer dan genoeg te doen voor een dagje vol plezier en vermaak! Geschikt voor mindervaliden.

Locatie: Noorder Es 1, Appelscha
Afstand: 75 km (50 minuten rijden)
Website: duinenzathe.nl

Waar u ook gaat in Friesland - overal vindt u sloten, vaartjes en meren.

In de natuur

Bossen, meren, zee, uitgestrekte weilanden en bijzondere natuurgebieden - Friesland is divers.

Voor ieders voorkeur is er wel iets bijzonders:
- In het kunstzinnige park Vijversburg kunt u heerlijk wandelen
- Bent u fanatieker, dan biedt de 40 kilometer lange eeuwenoude Slachtedijk een uitdaging
- De Friese wateren zoals het Sneekermeer en de Alde Feanen beleeft u het best in een bootje
- Richting Appelscha kunt u heerlijk ronddwalen in het Nationaal Park Drents-Friese Wold

Kunt u geen keuze maken? Met een dagje naar Vlieland of Terschelling combineert u varen, fietsen, lopen, bos, zee en gezellige dorpjes.

Slingerpaadjes en smalle brugjes leiden u door het 19e eeuwse deel van het park.

Park Vijversburg

Natuur en cultuur gaan samen in park Vijversburg, dat van de verpaupering is gered en nu één van Frieslands pareltjes is. Het historische deel van het park, in de volksmond ‘Bos van Ypey’ genoemd, is voor het grootste deel aangelegd in de 19e eeuw. Internationale kunstenaars en architecten voegden hier eigentijdse elementen aan toe. Voor jongere bezoekers is er een speciaal gedeelte, met onder andere een waterlabyrint.

Locatie: Swarteweisein 2, Tytsjerk
Afstand: 30 km (30 minuten rijden)
Website: vijversburg.nl

Ook wanneer u niet van varen houdt zijn de Âlde Feanen een bezoekje meer dan waard.

De Alde Feanen

In natuurgebied de Alde Feanen zijn er vele mogelijkheden voor jong en oud. Heerlijk wandelen in de prachtige omgeving, of een ontspannen rondje fietsen. Ook per kano is het gebied te verkennen. Daarnaast staan er langs de hele route vele uitkijktorens waarbij het uitzicht adembenemend is.

Tip: begin uw dag in het bezoekerscentrum. Daar kunt u veel informatie over het gebied vinden en uw eigen programma samenstellen.

Locatie: Koaidyk 8a, Earnewâld
Afstand: 40 km (30 minuten rijden)
Website: np-aldefeanen.nl

Wie de tijd neemt, ontdekt dat water, riet en gras vol leven zitten.

Mûntsebuorsterpolder

In de omgeving van de Oudegaasterbrekken beheert It Fryske Gea ('het Friese landschap') de graslanden van de Mûntsebuorsterpolder en de Ryp. 'Syp Set' bestaat vooral uit water, riet en bos.

's Winters kunt u in dit gebied grote aantalle kleine rietzangers zien. Broedvogels hier zijn ransuil, kleine karekiet, sprinkhaanrietzanger en bergeend. Ook qua flora is er van alles te ontdekken. Kijker mee, en op pad!

Locatie: Oudegaaster Brekken
Afstand: 45 km (45 minten rijden)
Website: itfryskegea.nl

Waar de Slachtedijk de snelweg kruist, helpt de Nije Tille wandelaars veilig naar de overkant.

Slachtedyk

De Slachtedyk is een eeuwenoude dijk die zich slingerend een weg baant door het overwegend groene land tussen Oosterbierum en Raerd. Vanaf de waddenzeedijk, op de kruin waarvan een zitje het begin van de Slachte markeert, slingert de dijk zich het Friese land in.

De Slachte steekt zo’n anderhalve meter boven het omliggende landschap uit. Het lijkt bijna niks, zo’n dijkje, maar toch is het een belangrijk wapen geweest in de strijd tegen het water. De 42 kilometer lange slaperdijk beschermde eeuwenlang een flink deel van noordwest-Fryslân tegen al te hoge golven.

Website: itfryskegea.nl

Sneekermeer

'Lân fan wyn en wetter', waar zomer- én wintergasten uitwaaien. Met blinkend water, weidse polders, wuivende rietkragen en zeilboten.

Bij de Friese meren denken de meeste mensen aan de Sneekweek, gezellige terrasjes en skûtsjesilen. Maar er is meer. Het Sneekermeer is ook een rijk en interessant natuurgebied, van internationaal belang voor veel watervogels.

Locatie: ten oosten van Sneek
Afstand: 35 km (35 minuten rijden)
Website: staatsbosbeheer.nl

Wilhelminapark

Het Wilhelminapark is het oudste stadspark van de stad Sneek. Het werd in 1898 aangelegd ter gelegenheid van de inhuldiging van koningin Wilhelmina. U vindt deze groene oase vlak buiten het stadscentrum van Sneek, tussen de Bolswarderweg en de Franekervaart.

In 1898 werd het park aangelegd in de Engelse landschapsstijl, naar een ontwerp van de bekende tuinarchitect Gerrit Vlaskamp. Dat het nog bijna volledig in oorspronkelijke staat/vorm is, is bijzonder te noemen.

Locatie: Bolswarderweg 14, Sneek
Afstand: 11 km (15 minuten rijden)
Website: sneek.groei.nl

Goedkoop parkeren in hartje Amsterdam

Dagje Amsterdam en niet de hoofdprijs betalen voor het parkeren? 

Locatie: IJdok 33 - Amsterdam
Afstand: 121 km (1 uur en 20 minuten rijden)
Website: parkereninijdock.nl

Geschikt voor 10 personen

Vier slaapkamers

Twee badkamers

Inclusief beddengoed en handdoeken

Inclusief schoonmaak

Inclusief gebruik fietsen

Miva toegankelijk

Direct boeken

Contact

IEVERS
Fûgelsangleane 9
9021 CR Easterwierrum

+31 (0)518 - 48 29 50
info@ievers.nl

KvK: 62206133
BTW-id: NL854706999B01

Om uw verblijf op onze website zo aangenaam mogelijk te maken, gebruiken wij cookies. De website werkt helaas niet zГіnder cookies.